Vacature HR Advisor (40 uur)

 In Nieuws, Vacature

Ben jij een ervaren HR-professional met een passie voor het begeleiden van veranderingen en het ondersteunen van zowel medewerkers als management? Zoek je een uitdagende functie waarin je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van HR-beleid? Dan ben jij wellicht de HR Advisor die we zoeken!

Wat ga je doen?
In deze rol rapporteer je aan de HR Manager en speel je een essentiële rol binnen ons HR-team. Je belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten het adviseren, begeleiden en faciliteren van het management op het gebied van HR-beleid en -vraagstukken, evenals het bieden van ondersteuning bij individuele HR-gerelateerde zaken.

Naast je adviserende rol ben je ook betrokken bij het opstellen en adviseren over verandertrajecten binnen de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie, begeleiding en ondersteuning van deze projecten. Bovendien volg je actief externe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en vertaal je deze naar toepassingen binnen onze organisatie.

Operationeel ben je verantwoordelijk voor de hele “hire to retire cyclus”, wat inhoudt dat je betrokken bent bij de instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Je zorgt ervoor dat indirecte vacatures worden ingevuld en houdt lokale wijzigingen in de arbeidswetgeving nauwlettend in de gaten, waarbij je HR-informatie up-to-date houdt.

Daarnaast ondersteun je bij audits, zorg je voor tijdige en nauwkeurige gegevensinvoer en correcties van HR-transacties in systemen, en zorg je ervoor dat klanten accurate en tijdige antwoorden krijgen op hun HR-gerelateerde vragen en problemen.

Een ander belangrijk aspect van je rol is het uitvoeren, verwerken en opvolgen van offboarding interviews voor indirecte medewerkers. Je hebt een proactieve rol in het verzuimmanagementproces, waarbij je medewerkers en leidinggevenden ondersteunt bij ziekte, naleving van voorschriften en passende acties onderneemt. Hierbij ben je het eerste aanspreekpunt voor instanties zoals het UWV, de Bedrijfsarts en andere betrokkenen.

Je bent tevens verantwoordelijk voor het correct invullen van gegevens in het MSF-systeem en draagt bij aan de ontwikkeling van HR-beleid en personeelsinstrumenten.

Wie zoeken wij?
Om succesvol te zijn in deze rol:

  • Beschik je over een MBO+ of HBO werk- en denkniveau.
  • Heb je minimaal 3 jaar ervaring in een allround HR-functie, waarbij je aantoonbare ervaring hebt als sparringpartner voor het management en kennis hebt van zowel Nederlandse als Belgische wetgeving.
  • Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, essentieel.
  • Ook ben je operationeel en tactisch sterk met een goede balans tussen denken en doen.

Als HR Advisor moet je flexibel zijn, uitstekende gespreksvaardigheden hebben en gericht zijn op het behalen van resultaten. Je bent stressbestendig en in staat om creatieve oplossingen te bedenken voor HR-gerelateerde problemen.

Als jij denkt dat deze rol perfect bij jou past, solliciteer dan nu en word onderdeel van ons dynamische HR-team. We ontvangen graag jouw motivatie en cv via recruitment@moonengroup.com.